Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Friterade ägg fyllda med lax och dill

6 Portioner

 

Ingredienser

6 Ägg

200 g Inkokt Lax

1/2 dl Majonnäs

2 tsk Salt

2krm Vitpeppar

1 L Olja

2 Ägg till paneringen

1 dl ströbröd

2 tsk Kryddpeppar

 

Tillagning Fritös 180 co

  • Koka äggen i ca 8 minuter så att dem blir hårdkokta.

 

  • Skölj äggen i kallt vatten så att dem svalnar och skala dem sedan.

 

  • Klyv äggen på längden och gröp ur äggulan.

 

  • Hacka äggulan och blanda den med laxen och majonäsen. Tillsätt sedan salt, peppar och dill, smaka av.

 

  • Fyll sedan de urgröpta ägghalvorna med röran.

 

  • Lägg sedan ihop halvorna med varandra så att det bildar ett helt ägg.

 

  • Blanda ströbröd med krydpepparn.

 

  • Pensla sedan ägget med ett uppvispat ägg och rulla det försiktigt i ströbrödet.

 

  • Doppa ägget i ett ägg och panera det sedan i kryddpeppar och ströbröd.

 

  • Lägg äggen försiktigt i fitösen och plocka upp dem när dem har fått en lätt gyllenbrun ton.

 

Serveras varma