Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Glöggrisotto

Risotto är en klassisk italiensk maträtt som jag här har försvenskat genom att koka riset i glögg och vanilj och därigenom fått fram en trevlig dessert som passa utmärkt på julbordet.

 

10 Portioner

Ingredienser

3 dl avorioris

6 dl starkvinsglögg

1 hel vaniljstång

1 dl socker

1 msk smör

Tillredning

  • Värm glöggen med den urskrapade vaniljstången och sockret

 

  • Stek riset i smöret i 2 min.

 

  • Tillsätt sedan 1 dl glögg och låt den koka bort.

 

  • Tillsätt sedan lite glögg i taget, rör hela tiden.

 

  • Riset är klart efter ca 20 min.

 

 

 

Utmärk dessert på julbordet