Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Kroppkakor Fyllda med Lax

 

En trevlig variant av den klassiska kroppkakan som i detta fall har fått en härlig fiskfyllning samt färgats härligt gul av rödbetor.

6 Portioner

Ingredienser

500g Potatis

1½ dl Mjöl

3 hela rödbetor

1 Ägg

150g Lax

1dl Vitt vin

2 morötter

½dl finhackad dill

4 msk Creme fraishé

2 tsk Salt

2krm Vitpeppar

2 tsk kryddpeppar

 

Tillredning

  • Koka hälften av potatisen och råriv den andra hälften. Pressa ur all vätskan från potatisen i en bunke

 

  • Låt stärkelserna lägga sig på bottnen och häll sedan detta i smeten.

 

  • Mosa i den kokta potatisen och tillsätt sedan mjöl och kryddor och blanda till en deg.

 

  • Koka laxen med morötter skurna i små kuber i vitt vin och fiskbuljong samt dill.

 

  • Fyll kroppkakorna med fiskblandningen.

 

  • Koka upp vatten med skalade rödbetor i.

 

  • Koka sedan kroppkakorna i vatten blandat med salt och kryddpeppar.

 

  • 5 min efter att dem flytit upp till ytan så är dem klara.

 

 

 

Toppa med lite flingsalt