Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Gulbetssallad med Saffran

Rödbetssallad i ny tappning där rödbetorna bytts ut mot gulbetor och smaksatts med saffran som ger det hela en vackert gul färg och en underbar smak.

 

10 Portioner

 

Ingredienser

300g Gulbetor

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättika

1g saffran

3 äpplen

1 dl creme fraishe

½ dl majonäs

50 g ättiksgurka

1 msk riven pepparot

Tillredning

  • Börja med att koka en lag på ättika vatten och socker

 

  • Koka betorna med skalen på så att dem behåller färgen och skala sedan betorna.

 

  • Hacka gulbetorna och lägg dem i lagen över natten.

 

  • Häll av lagen från betorna

 

  • Hacka ättiksgurkan fint

 

  • Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och vitpeppar.

 

 

 

 

Servera till köttbullarna eller till laxen