Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Körsbärssnaps

Körsbärssnaps hör sannerligen till julbordet med en liten touch av nejlika får man en redigt julig och fräsch snaps.

Det viktiga vid tillverkningen av denna snapsen är att man får tag på något surare körsbär så att snapsen inte blir för söt.

Ingredienser

  • 50 g halvsura körsbär, urkärnade
  • 4 hela nejlikor
  • 700 ml okryddat brännvin.

 

 

Tillredning

  • Dela körsbären på mitten och tryck ner dem i en flaska, lägg även i nejlikorna.

 

  • Slå sedan på brännvinet.

 

  • Låt stå och dra i cha 4 dagar.

 

  • Sila sedan snapsen genom ett kaffefilter.

 

  • Därefter är snapsen klar att njutas av.