Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Ris alá malta bakelser

 

Ett nytt och roligare sätt att servera den klassiska maltan på. Här har jag gjutit maltan i en form med gelatin och fått fram en bakelse som man kan äta med händerna. Även sftsåsen har gjutits i gele.

 

6 Portioner

 

Ingredienser

6 dl gröt

1 dl grädde

1 dl gelesocker

3 tsk vaniljsocker

1/2 dl socker

1 dl saftsås

 

Tillredning

  • Börja med att vispa grädden hårt

 

  • Blanda den med gröt, vaniljsocker, och socker

 

  • Lös upp gelesockret i lite vatten och kok upp på spisen

 

  • Blanda gelesockret i gröten

 

  • Häll i en rund form med en ring i mitten och sätt i kylen

 

  • Ta ut dem och ta bort inneringen och häll ett tunt lager gröt i botten, sätt sedan i kylen igen

 

  • Koka upp saftsåsen med hälften av gelesockret och häll detta i mitthålet och låt sedan stelna i kylen i ca 20 min.

 

 

 

Servera med grädde om så önskas