Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Tre sorters Blomkål

 

Blomkålen har här fått koka i tre olika lag som ger både en underbart julig smak och en hrälig färg, ett trevligt sätt att få in lite mer grönsaker på bordet.

 

10 portioner

 

Ingredienser

1 Helt blomkålshuvud

1g saffran

2 dl torrt rött vin

1msk pomeransskal

1msk ingefära

1tsk kanel

1tsk nejlikor

3 tsk salt

3 krm vitpeppar

 

Tillredning

  • Koka rödvinet med kryddor i en kastrull.

 

  • Koka en kastrull med saffran salt och vitpeppar.

 

  • Koka upp en kastrull med salt och vitpeppar.

 

  • Skär blomkålen i små bitar och kok en tredjedel i varje kastrull.

 

 

 

Serveras kalla eller varma toppa med lite flingsalt