Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Vattenkastanj och Äppelsallad med glöggvinegrette

 

Vattenkastanjer är något som man kanske inte äter allt för ofta, här har det fått en fin kombination med glöggkokta äpplen och en trevlig glöggvinegrette som bjuder på en kraftig smakupplevelse.

5p

 

Ingredienser

200 g vattenkastanjer

1 rött äpple

½ dl glögg

3 msk rödvinsvinäger

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

 

Tillredning

  • Skala äpplet och skär det i tunna skivor.

 

  • Koka upp glöggen tillsammans med vinägern på svag värme

 

  • Stansa ut cirklar av äpplet och kok det sedan i glöggen och vinägern ca 2 min.

 

  • Ta upp äpplena och låt dem svalna

 

  • Reducera ner glöggen tils den tjocknar och smaksätt den med salt och peppar

 

  • Varva med äpplen och vattenkastanjer på uppläggningsfatet och häll sedan över lite av vinegretten.

 

Toppa med lite grovsalt