Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Whiskey & Skinksenap

 

Julskinka och senap är ett måste på julbordet. Här har jag kombinerad dessa två och skapat en härlig skinksenap som det bara är att bre på mackan, med en härlig smak av whiskey och op anderson

15 Portioner

 

Ingredienser

300g gula senapsfrön

5 msk coelmans senapspulver

1/2 dl malt whiskey

2 dl vatten

1 msk op anderson

250g rökt skinka

 

Tillredning

  • Lägg senapsfröna i blöt för att mjuka upp dem
  • Hacka skinkan till små bitar
  • Mixa tillsammans med senapspulvret, whiskeyn, op och skinka
  • Mixa ner senapsfröna tills du får en jämn och fin senap
  • Lägg i en tätslutande bunke och låt gärna stå i ca 1 vecka innan den äts så smakerna hinner utvecklas

 

 

 

Servera på mackan eller till julskinkan