Välkommen till en Modern Jul

 

Är du trött på den gamla hederliga julmaten såsom julskinka och den vanliga sillen ?

Då kan du prova på nya och spännande varianter av de klassiska rätterna på julbordet som du finner här.

 

 

Päron Sill

 

Xante är något man bara måste ha vid juletid. Här har jag tillagat en mycket trevlig Xantesill som fått en lag med päronjuice och inkokta päron som ger en syrlig och mycket smakrik sill.

 

10 Portioner

 

Ingredienser

300g urvattnad sill

1 dl xante

1 dl päronjuice

4 hela päron

3 msk socker

½ ättika

½ dl vatten

2 msk salt

 

Tillredning

  • Koka xante tillsmans med päronjuicee, socker, vatten, ättika och salt

 

  • Skala päronen och klyfta dem, låt dem sedan koka med i ca 10 minuter

 

  • Låt lagen svalna och blanda sedan i sillen

 

  • Låt stå i kylen i 1-2 dagar

 

 

 

 

Serveras till knäckebröd